My Sweet Lil Prince

By: umma sharifah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Friday, 9-May-2008 07:54 Email | Share | | Bookmark
Miss u allz

Salam smua. wah dah lame sgt sha x updt FP ni. maklumla keje br. byk bende br yg nak kene msk otak ni so nak curi mase pun x sempat. Sha n Amzar Alhamdulillah so far sihat je. keje br pun so far so gd. bayangkan berat sha dah naik 3kg now. Almaklumla slalu dpt makan free. Sha plg miss kat Jaringites je. Pics Amzar mmg dah tersnap byk dlm DC sha cume xde mase je nak diuploadkan. Amzar skrg makin aktif sampai x terlayan. aktifnya bawa sampai ke tgh mlm. bayangkan kul 1am lbh br die ngantuk. Penangan Spirulina Elken katakan. Mcm2 la gelagat Amzar skrg. Menarila, nyanyila, boxingla etc. cpt sgt otak die tangkap bende2 br. hav 2 double b careful cos otak bb ni mcm span cpt sgt absorb info2 br. Amzar skrg dah pandai angkat tangan utk berdoa time makan, tido n bgn tido. kdg bile sha ngaji die akan duduk sbelah sha pki songkok n dengar. plg syok time nak solat. Amzar siap hampar sejadah n pki songkok konon nak solat skali sdgkan kdg tu die pki besday dress je (x pki apa2la). makin ligat dia skrg yg plg kesian mak sha la, jenuh nak ikut dia. hmm dah sampai masa utk sha sign out. well insya ALLAH next time sha cuba utk upload pics skali. take care n love u allz.


Wednesday, 19-Mar-2008 07:40 Email | Share | | Bookmark
Last day in JarinG (dedicated specially 4 JarinGites)

2day is my last day in Jaring Communications Sdn Bhd (Penang) as customer service representatives. well 2/4/2008 ni genap la sethn sha keje utk Jaring xp nampaknya sha x sempat nak meraikan anniversary tu. sha nak amik kesempatan ni utk lafazkan 1000 of thanks wif peluk cium to all Jaringites xpecially kak ct, kak fz, kak olie, kak sue, kak mala, kak waniezz, kak ifah, kak lieza, kak miza, kak hazelin n oso to abg anas, abg zed, abg piz, sharif, azra, halfie etc n of cos x lupa kak mimie. disbbkan gang2 Jaring la wujudnya fotopages sha ni so utk tu gak sha akan cuba curi masa updtkan FP ni specially 4 all of u guys. .

Dlm masa 11 bln sha di Jaring sha tlh melalui byk stage dlm hidup sha yg tlh mengubah idup sha selama-lamanya. 2 those yg byk bri semangat & sentiasa menyokong sha selama ini. actually sha mmg time ni cos nak tinggalkan Jaring cos xde tempat lain yg sebaik Jaring but demi utk Amzar & utk kehidupan sha, sha perlu gak amik keputusan ni. Kenangan di Jaring sentiasa akan buat sha even sha x dpt nak bersua dgn u all but sha rasa dkt sgt via skype & FP. these mediums buat sha idup specially dgn mind u all. sometime thru it make me lupa sekejap segala probs yg sha tgh lalui. melalui medium ni gak buat kita smua as a family.

Ape2 hal do keep in touch always insya ALLAH kalu u all dtg Penang jgn lupa masih ada insan yg tgh mengharap kedtgan u all. anggapla sha & amzar as a part of ur family n kerap2 la lawat sha na. kalu ade ape2 hal dr sha yg buat u all tersinggung sha nak mohon ampun maaf byk2 sgt cos sha mmg x terniat langsung utk singgungkan hati u all. Pls x 4get 2 pray 4 me. hanya dgn doa u all la buat sha bersemangat utk truskan idup ni. Doakan yg terbaik utk sha n specially 4 Amzar. insya ALLAH sha akan try to updt FP ni sekerap mgk specially 4 all of u guys. will miss u all so much.


Saturday, 8-Mar-2008 10:18 Email | Share | | Bookmark
PRU 12

Today is an election day 4 all of malaysians. Me n my sis will vote 4 1st time. v both must vote at Sek. Men. Bkt Jambul, Bkt Gambir, Penang. D candidates for ADUN Batu Uban r Goh Kheng Sneah (BN) - VS Raveentharan (PKR). n Parliament Bayan Baru candidates r Ooi Swee Kim (BN) - Zahrain Mohamed Hashim (PKR). so after work i trus ajak my sis n mom 4 voting. my mom plak vote at sek keb jelutong for Parliament Jelutong . Even its raining 2day but urusan vote mevote ni berjln lancar. Cuma when my mom's time 2 vote je hujan jd lebat. After vote v trus gi jetty 4 some tasks (apalg pulunla). Amzar even letih but dia still syok nak p jln2. once arrived kat umah die x nak msk, die tunjuk2 car nak kuar lg. hahaha at last pas pujuk2 br dia k n trus landing.


Wednesday, 27-Feb-2008 04:30 Email | Share | | Bookmark
Memang Allah sengaja

Mase sha check emails terpandang artikel ni. Artikel ni btul2 buat hati sha tersentuh. Sha rasa ada kebenaran didlmnya. Stp dpd kita pernah mengalaminya. Allah Maha Mengetahui. Stp kejadian yg berlaku ada hikmah disebaliknya.Insya Allah satu hari t kita akan sedar gak kebaikan di atas ujian yg terjd ke atas kita.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita
dapat menjadi penilai yg baik.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita
sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita
dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita
sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita
dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita
jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA .

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita
lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita
LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL .

Wahai sahabat yg kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah
bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.
Hari esokpun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah
keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhan-NYA, dan meninggalkan
laranganNYA. .

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hamba-NYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan
HANYA kepada-NYA.


Friday, 22-Feb-2008 05:20 Email | Share | | Bookmark
Amzar is 1 year 5 months 17 days today

look like nepali ;)
in his walker
gosok gigi time
View all 8 photos...
Wahh lame sungguh sha x updt FP ni. Amzar pun dah cukup sethn 5 bln 5hb lepas. Well x byk pic yg sha dpt snap cos sha pakai hp je la. Pics yg sha upload ni pun dah berkurun dlm memory card hp, baru harini tergerak hati nak uploadkan. Smuenye berterabur but most important at least i got some moments to remember . Kalau quality pic x bagus fhm2 jela. Hmmm dah byk yg berlaku dlm masa 5 bln ni. Amzar baru habis demam selsema pas inject antibody last week . Alhamdulillah demam Amzar kebah dlm sehari je. Amzar pun dah makin bijak. Pandai je die sarung kasut n pakai cap bile nampak kite pki tudung. Amzar skrg dah tukar ke susu Gain Plus Advance IQ so makin aktif la Amzar. Penat mama, mummy n makcik Basirah layan die. Jenuh panjat memanjat. Kite yg tgk pun dah letih xp Amzar cool je. Jatuh beriban kali pun die x kisah. Alhamdulillah Allah berikan Amzar kekuatan & ketangkasan. Moga dia menjadi anak yg aktif, cergas & cerdas. Sha tgh plan nak sambar dig cam, Insya Allah kalu ada rezki bleh la sha bli dig cam tu n snap pic Amzar byk2. Makin syok tgk keletah n perkembangan Amzar hari2. Eee geram sha kalau tgk Amzar gelak2 manja. Mesti merah pipi Amzar kena kiss dr sha. hahaha. Alhamdulillah. Moga Allah kekalkan kegembiraan & kebahgiaan ini utk sha & family sha.


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net